Skip to main content
Gör Internet-of-Things enkelt genom tjänster från Ambiductor

Axioma Meter Configurator

Förberedelser

  1. Ladda ned Meter Configurator från Google Play.
  2. Erhåll inloggningsuppgifter till Meter Configurator appen.

Inloggningsuppgifter hanteras av Ambiductor support.

Inloggning

Fyll i inloggningsuppgifter och klicka på Login.

För att spara inloggningsuppgifterna till nästa inloggning - använd Remember Me-slidern.

Läsa en mätares konfiguration

Klicka på QW1 och lägg telefonen mot mätaren för att läsa in mätarens konfiguration.

Konfigurera en mätare

Klicka på Edit parameter för att välja vilka parametrar som ska konfigureras. Ändra en sliders läge för att välja en parameter, skriv in eller välj ett värde och klicka på Write parameter för att bekräfta konfigurationen.

Klicka på Read All Parameters för att välja samtliga parametrar.

Re-Init LoRa

Re-Init LoRa kan göras om en mätare inte har börjat eller har slutat att kommunicera. Klicka på Reinitiate LoRa i listan över parametrar och sedan på Reinitiate LoRa igen.

När menyn visas på nytt ska Renitiate LoRa vara ifyllt. Klicka sedan på Write Parameters för att utföra en reinitiate LoRa.

I samband med en reinitiate LoRa är det fördelaktigt att ha tillgång till nätverksservern som används (t.ex. Netmore). Då finns möjligheten att på plats kunna verifiera att mätaren har lyckats göra en reinitiate LoRa och att mätaren kommunicerar.

Aktivera LoRaWAN

Klicka på Activate radio och Radio mode i parameterlistan, välj Radio On och kryssa för LoRa under Radio mode. Klicka på Write parameter för att bekräfta konfigurationen.

Aktivera wM-bus

Öppna konfigurationssidan från parameterlistan och välj vilken konfiguration du vill göra för wM-bus (Kryptering m.m.). Klicka på Write parameter för att bekräfta konfigurationen

Konfigurera fryslarm

Öppna konfigurationssidan från parameterlistan och välj Freeze temperature threshold. Gränsen kan sättas mellan 2-5 grader. Klicka på Write parameter för att bekräfta konfigurationen.

Konfigurera LoRa send- och store period

Det är möjligt att konfigurera LoRa send period (hur ofta mätaren skickar telegram) än den standard som är 4 timmar (14400s). Det är även möjligt att konfigurera LoRa store period (hur ofta mätaren ska mäta) än den standard som är 1 timme (3600s).

Tänk på att kortare sändningsintervall påverkar batteritiden!

LoRa send interval (hur ofta mätaren ska skicka telegram)

Öppna konfigurationssidan från parameterlistan och välj LoRa send period. Fyll i önskad period i sekunder. Klicka på Write parameter för att bekräfta konfigurationen.

LoRa store period (hur ofta mätarren ska mäta)

Öppna konfigurationssidan från parameterlistan och välj LoRa store period. Fyll i önskad period i sekunder. Klicka på Write parameter för att bekräfta konfigurationen

Konfigurera händelsestyrda larm

W1-mätare har två typer av larm - larm i form av larmstatus som skickas med ordinarie telegram (normalt var 4:e timme) och händelsestyrda larm som skickas när larmet inträffar.

Det är möjligt att konfigurera vilka larm som ska ge händelsestyrda larm. Detta gör man med en “larmmask”.

Öppna konfigurationssidan från parameterlistan och välj LoRa store period. Fyll i de larm som ska generera händelsestyrda larm. Klicka på Write parameter för att bekräfta konfigurationen.

Skicka intresseförfrågan

AmbiSolution produceras av Ambiductor AB och levereras genom certifierade partners såsom Instrumentteam AS och Dahl Sverige AB.